Μητρώο Πολιτιστικών Οργανισμών και Δημιουργών του Δήμου Πατρέων στις προτάσεις Αϊβαλή για τον Πολιτισμό

Μητρώο Πολιτιστικών Οργανισμών και Δημιουργών του Δήμου Πατρέων βρίσκεται στις προτάσεις Αϊβαλή για τον Πολιτισμό

Με τον τομέα του Πολιτισμού συνεχίζεται η δημόσια διαβούλευση με τους πολίτες της Πάτρας που πραγματοποιεί η παράταξη «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων Βασίλη Αϊβαλή.

Η διαβούλευση πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας της παράταξης www.vasilisaivalis.gr με εντυπωσιακή συμμετοχή πολιτών και για την ενότητα «Πολιτισμός» η διαβούλευση είναι διαθέσιμη στο σύνδεσμο:

https://www.vasilisaivalis.gr/anoikti-diavoulefsi-politismos/

Η «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» πιστεύει ότι χρειάζεται άμεσος και ολικός επανασχεδιασμός της αντιμετώπισης του Πολιτισμού από τον Δήμο της Πάτρας.

Εμβληματικοί πολιτιστικοί θεσμοί της πόλης έχουν χάσει την αίγλη τους και προτεραιότητα αποτελεί η ανάκτηση της θέσης που τους αρμόζει.

 

Στο πλαίσιο αυτό η «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» προωθεί την υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης, μακροπρόθεσμης πολιτιστικής πολιτικής για την Πάτρα, βασισμένη σε πραγματικά δεδομένα, συμμετοχικές διαδικασίες, ορθολογικό σχεδιασμό και ρεαλιστική στοχοθεσία.

 

Οι τρεις βασικοί άξονες της πολιτιστικής πολιτικής της παράταξης, αποτελούν έναν συνεκτικό και ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την ανάπτυξη και προώθηση του πολιτισμού:

– Ενισχύσουμε τη συμμετοχή των πολιτών στις πολιτιστικές δραστηριότητες, με στόχο τη δημιουργία μιας ενεργού και συμπεριληπτικής πολιτιστικής κοινότητας.

– Εστιάζουμε στην ανάπτυξη και ενίσχυση του δημιουργικού κλάδου και των πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ως πηγής ανάπτυξης και οικονομικής αναζωογόνησης.

– Επιδιώκουμε να καταστήσουμε τον Δήμο μας μια δυναμική και εξωστρεφή πολιτιστική πόλη, που προσελκύει επισκέπτες από διάφορες χώρες και αναπτύσσει διεθνείς πολιτιστικές σχέσεις.

Χαρακτηριστικές προτάσεις της παράταξης για τον Πολιτισμό είναι:

Δημιουργία Μητρώου Πολιτιστικών Οργανισμών και Δημιουργών της περιοχής του Δήμου Πατρέων
Δημιουργία θεσμικού πλαισίου ενίσχυσης πολιτιστικών δράσεων των πολιτιστικών φορέων, συλλογικοτήτων και καλλιτεχνών με ενιαία και διαφανή κριτήρια
Ίδρυση Θεματικών Μουσείων ή δομών και δημιουργία Μουσείου Πόλης
Επανασχεδιασμός του Διεθνούς Φεστιβάλ για την ανάκτηση της χαμένης του αίγλης
Αξιοποίηση των σχολικών συγκροτημάτων ως χώρων πολιτιστικών εκδηλώσεων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης
Θεσμική συνεργασία με τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα
Συμμετοχή σε ευρωπαϊκά έργα
Αίτηση ένταξης στο Δίκτυο Δημιουργικών πόλεων της ΟΥΝΕΣΚΟ

 

Οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις που υποβάλλονται τυγχάνουν επεξεργασίας από την ομάδα προγράμματος της παράταξης «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» και θα ενταχθούν στο σχέδιό της για την Πάτρα. Για την ενότητα «Πολιτισμός» μπορείτε να ακολουθήσετε το σύνδεσμο: https://www.vasilisaivalis.gr/anoikti-diavoulefsi-politismos/

 

The post Μητρώο Πολιτιστικών Οργανισμών και Δημιουργών του Δήμου Πατρέων στις προτάσεις Αϊβαλή για τον Πολιτισμό appeared first on aftodioikisinews.gr.