SOS από Χρήστο Χρηστάκη: Φορτοεκφτόρτωση LNG στο Κρόνο

SOS από Χρήστο Χρηστάκη για φορτοεκφτόρτωση LNG στο Κρόνο , ο οποίος με ανοιχτή του επιστολή και εκπροσωπώντας τον δημοτικό συνδυασμό “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ με μυαλό και καρδιά”, ως επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος καταγγέλλει ότι την Δευτέρα 7/8/2023 φέρνουν το LNG στο Κρόνο

Ο κ. Χρηστάκης επιτίθεται στην απερχόμενη δημοτική αρχή Ελευσίνας του Αργύρη Οικονόμου , την στάση της οποίας χαρακτηρίζει αδρανή και ενδοτική

“Η αδρανής και ενδοτική στάση της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Αργύρη Οικονόμου για το θέμα της διακίνησης του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) από τον προβλήτα του ΚΡΟΝΟΥ στο Καλυμπάκι και διαμέσου των οδών της πόλης οδηγεί σε δυσάρεστα αποτελέσματα.”

Μάλιστα ο κ. Χρηστάκης και η “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ με μυαλό και καρδιά” με σχετική επιστολή προς τον Δήμαρχο , ζητάνε την έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου Ελευσίνας σε κοινή συνεδρίαση με τα Συμβούλια Δημοτικών Κοινοτήτων Ελευσίνας και Μαγούλας  με σκοπό την υλοποίηση των προβλέψεων του Ψηφίσματος του Δημ. Συμβουλίου της 7ης Δεκεμβρίου του 2022.

Να σημειωθεί ότι το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου προέβλεπε ενέργειες σε περίπτωση ενός τέτοιου ενδεχομένου.

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Χρήστου Χρηστάκη και της “Κοινωνίας Δημοτών με μυαλό και καρδιά”

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ: Φέρνουν από την Δευτέρα 7/8/2023 το LNG στον Κρόνο!  Ανοιχτή Επιστολή προς τον Δήμαρχο Ελευσίνας.

Η αδρανής και ενδοτική στάση της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Αργύρη Οικονόμου για το θέμα της διακίνησης του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) από τον προβλήτα του ΚΡΟΝΟΥ στο Καλυμπάκι και διαμέσου των οδών της πόλης οδηγεί σε δυσάρεστα αποτελέσματα.

Με σημερινή ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ της «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ με μυαλό και καρδιά» προς τον Δήμαρχο Ελευσίνας τον ενημερώσαμε ότι την προσεχή Δευτέρα 7 Αυγούστου, στις 8 το πρωΐ, το Επιβατηγό – Οχηματαγωγό πλοίο ««ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ» προερχόμενο από την Σαλαμίνα θα καταπλεύσει στην Ελευσίνα και θα αγκυροβολήσει στον ΚΡΟΝΟ για να εκτελέσει δρομολόγια φορτοεκφόρτωσης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) το οποίο θα προέρχεται από τις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας για 6 ημέρες (από 7/8 έως 12/8). Ζητήσαμε μάλιστα την έκτακτη σύγκληση του Δημ. Συμβουλίου Ελευσίνας σε κοινή συνεδρίαση με τα Συμβούλια Δημοτικών Κοινοτήτων Ελευσίνας και Μαγούλας  για με σκοπό την υλοποίηση των προβλέψεων του Ψηφίσματος του Δημ. Συμβουλίου της 7ης Δεκεμβρίου του 2022.

Με αφορμή τις δυσάρεστες αυτές εξελίξεις ο Υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Χρηστάκης δήλωσε:

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ελευσίνας Χρήστος Χρηστάκης

«Δεν είναι δυνατόν να έχουμε εμείς την πληροφόρηση για το σοβαρό αυτό θέμα και ο Δήμαρχος της Ελευσίνας να μην γνωρίζει τίποτα όταν μάλιστα επικαλείται την απευθείας σύνδεσή του με την Κυβέρνηση!  

Όμως έχουν γνώση οι φύλακες. Οι δυσάρεστες αυτές εξελίξεις είναι το αποτέλεσμα της αδρανούς και ενδοτικής στάσης της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής για το θέμα.

Είναι υποχρεωμένος ο Δήμαρχος να υλοποιήσει το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που προέβλεπε ενέργειες σε περίπτωση ενός τέτοιου ενδεχομένου.

Επιβάλλεται η άμεση σύγκληση του Δημ. Συμβουλίου Ελευσίνας σε κοινή συνεδρίαση με τα Συμβούλια Δημοτικών Κοινοτήτων Ελευσίνας και Μαγούλας με σκοπό τον καθορισμό άμεσων ενεργειών και κινητοποιήσεων αποτροπής της φορτοεκφόρτωσης με πρόσκληση συμμετοχής στους Δημότες – τισσες και ταυτόχρονη κινητοποίηση ολόκληρου του δημοτικού μηχανισμού.

Μόνο η συμπαγής αντίδραση όλου του δημοτικού φάσματος και η ενεργοποίηση των συμπολιτών μας μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά!

Η μεθόδευση είναι προφανής: διάλεξαν τις ημέρες του Αυγούστου που ο κόσμος έχει προγραμματίσει τις διακοπές του για να επιβάλλουν τα σχέδιά τους.

Η Δημοτική Αρχή δεν φρόντισε να τεθεί πέπλο προστασίας στην πόλη και ήδη φέρει βαρύτατη ευθύνη για τις άσχημες εξελίξεις οι οποίες όλως τυχαίως συμβαίνουν μετεκλογικά και μεσούντος του Αυγούστου και σίγουρα έχουν την απόλυτη κάλυψη του Υπουργείου Ναυτιλίας και του ΟΛΕ».

______________

Ολόκληρη η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ

ΠΡΟΣ: κ. Δήμαρχο Ελευσίνας κ. Οικονόμου Αργύριο.

KOINOΠΟΙΗΣΗ:
κ.κ Επικεφαλής και μέλη όλων των Δημοτικών Παρατάξεων

κ.κ Προέδρους και μέλη των Συμβουλίων Δημοτικής Κοινότητας Ελευσίνας και Μαγούλας
κ.κ Υποψηφίους Δημάρχους.

.

Κύριε Δήμαρχε,

Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι την προσεχή Δευτέρα 7 Αυγούστου, στις 8 το πρωΐ, το Επιβατηγό – Οχηματαγωγό πλοίο «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ» προερχόμενο από την Σαλαμίνα θα καταπλεύσει στην Ελευσίνα, στο Καλυμπάκι, και θα αγκυροβολήσει στον ΚΡΟΝΟ για να εκτελέσει δρομολόγια φορτοεκφόρτωσης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) το οποίο θα προέρχεται από τις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας για 6 ημέρες (από 7/8 έως 12/8).

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ

Την άμεση σύγκληση του Δημ. Συμβουλίου Ελευσίνας σε κοινή συνεδρίαση με τα Συμβούλια Δημοτικών Κοινοτήτων Ελευσίνας και Μαγούλας με σκοπό τον καθορισμό άμεσων ενεργειών και κινητοποιήσεων αποτροπής της φορτοεκφόρτωσης με πρόσκληση συμμετοχής στους Δημότες – τισσες και ταυτόχρονη κινητοποίηση ολόκληρου του δημοτικού μηχανισμού όπως προβλέπει το Ψήφισμα του Δημ. Συμβουλίου της 7ης/12/2022. Μόνο η συμπαγής αντίδραση όλου του δημοτικού φάσματος μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά!

Κύριε Δήμαρχε,

Ιδού τα αποτελέσματα της ενδοτικής σας πολιτικής για το θέμα. Δεν φροντίσατε να τεθεί πέπλο προστασίας στην πόλη και ήδη φέρετε βαρύτατη ευθύνη για τις άσχημες εξελίξεις οι οποίες όλως τυχαίως συμβαίνουν μετεκλογικά και μεσούντος του Αυγούστου και έχουν την απόλυτη κάλυψη από το Υπουργείο Ναυτιλίας και προφανώς τον ΟΛΕ. Είναι προφανές ότι κάθε επιπλέον χρονοτριβή θα είναι επιζήμια για την πόλη.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ  

Υποψήφιος Δήμαρχος της
«ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ
με μυαλό και καρδιά».

3/8/2023

The post SOS από Χρήστο Χρηστάκη: Φορτοεκφτόρτωση LNG στο Κρόνο appeared first on aftodioikisinews.gr.