Χρήστος Χρηστάκης : «Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων»

«Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων», σημειώνει μεταξύ άλλων στην Ανοιχτή Επιστολή του ο υποψήφιος Δήμαρχος στον Δήμο Ελευσίνας Χρήστος Χρηστάκης , ασκώντας κριτική στην απερχόμενη διοίκηση του Αργύρη Οικονόμου , για να συνεχίσει παρακάτω : «Χωρίς σχέδιο και όραμα δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα του τόπου.»

Ο κ. Χρηστάκης , βαθύς γνώστης , της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και των προβλημάτων της περιοχής, διεκδικεί με τις μεγαλύτερες δυνατές αξιώσεις τον Δημαρχιακό θώκο του Δήμου Ελευσίνας.

Χωρίς αμφισβήτηση έχει να επιδείξει μια αταλάντευτη , πλούσια και μαχητική δραστηριότητα όλα τα προηγούμενα χρόνια στον κοινωνικό στίβο , θέτοντας επί τάπητος τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τις δυο δημοτικές ενότητες , Ελευσίνα και Μαγούλα , που συνθέτουν τον ενιαίο Δήμο Ελευσίνας

Αλλά και ως στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , 10 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος (2000-2010) και Αντιδήμαρχος Ελευσίνας (Τεχνικών Υπηρεσιών) την περίοδο 2003-2005 και το 2007 , έχει να παρουσιάσει ένα αληθινά δημιουργικό έργο που συνετέλεσε αποφασιστικά στην ανάπτυξη της πόλης

Στην ανοιχτή επιστολή του ο Υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Ελευσίνας Χρήστος Χρηστάκης απευθύνεται στις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες του και τους προσκαλεί :

«Σας προσκαλούμε όλες και όλους μαζί να βαδίσουμε σταθερά, με δυναμισμό και αποφασιστικότητα, για να φτιάξουμε μια πόλη, την Μαγούλα και την Ελευσίνα, με ποιότητα ζωής. Γιατί μια τέτοια πόλη μας αξίζει.

Ξέρουμε να αγωνιζόμαστε, θα τα καταφέρουμε μαζί σας!»

Εκλέχτηκε από Γενική Συνέλευση 577 συμπολιτών του

 

Στην επιστολή του ο κ. Χρηστάκης , ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι εκλέχθηκε για να διεκδικήσει της θέση του Δημάρχου , επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία Δημοτών με μυαλό και καρδιά» , μέσα από μια ευρεία Γενική Συνέλευση 577 συμπολιτών του , γεγονός πρωτόγνωρο αφενός , αφετέρου του προσδίδει μια ισχυρή νομιμοποιητική κοινωνική βάση αλλά και συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων διεκδικητών υποψηφίων Δημάρχων

«Δεν επικοινωνούμε πρώτη φορά μαζί σας, ούτε μας συναντάτε ξαφνικά στο δρόμο σας! Πριν αποφασίσουμε να εκτεθούμε στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, «μετρήσαμε» όχι μόνο τι έκαναν οι άλλοι έως σήμερα, αλλά πρωτίστως, τι κάναμε εμείς για να ζητάμε την ψήφο σας.», σημειώνει στην αρχή της επιστολής του , για να συνεχίσει:

Ενεργή συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες της περιοχής

 

«Δεν είναι μόνο η συνεχής σαραντάχρονη ενεργή συμμετοχή μας στους αγώνες για τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής αλλά και το δημιουργικό έργο που πραγματοποιήθηκε όταν μας εκλέξατε για να ασκήσουμε Διοίκηση στην Ελευσίνα.»

Ενώ αναφέρει συγκεκριμένες δράσεις που αναδεικνύουν την ενεργή συμμετοχή όλα τα προηγούμενα χρόνια , όπως οι παρεμβάσεις στον ΟΛΕ, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις κρατικές Αρχές , «προκειμένου να αναδειχθούν τα μεγάλα προβλήματα του παραλιακού μετώπου του Δήμου», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά

Κάνει λόγο για την αποτροπή επιχωμάτωσης του Όρμου της Βλύχας και την επαναλειτουργία 2 τριτοκοσμικών διαλυτηρίων πλοίων, «και έτσι, επιτέλους, ξεκίνησε η απομάκρυνση επικίνδυνων πλοίων και ναυαγίων.»

«Σταματήσαμε προς το παρόν την επικίνδυνη φορτοεκφόρτωση υγροποιημένου αερίου LNG στον Κρόνο.  Εξασφαλίσαμε πολεοδομική ρύθμιση και διασώσαμε 110 στρέμματα πρασίνου δυτικά του Σαρανταπόταμου. Καταφέραμε να εκδοθεί Υπουργική Απόφαση και διασώσαμε 13 εμβληματικά κτίρια – μνημεία μέσα στην ΠΥΡΚΑΛ.», τονίζει ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Χρήστος Χρηστάκης

 

Σχετικά με την απερχόμενη δημοτική αρχή σημειώνει στην ανοιχτή επιστολή του :

«Αφήνει πίσω της:

Δύο κορεσμένα νεκροταφεία χωρίς καμία πολεοδομική πρόβλεψη για χωροθέτηση νέων.

Ανολοκλήρωτη την αποχέτευση ακαθάρτων και εγκαταλειμμένο το ημιτελές Κολυμβητήριο.

Κανένα ολοκληρωμένο στην ώρα του μεγάλο έργο στην Ελευσίνα και στην Μαγούλα.

Καμία οριοθέτηση για τα ρέματα Μικρό και Μεγάλο Κατερίνι, παρά μόνο ένα τμήμα του Σαρανταπόταμου.

Αντιμετωπίζει την Μαγούλα σαν συνοικία της Ελευσίνας, με άλυτα τα πολεοδομικά της προβλήματα.

Χωρίς κυκλοφοριακή οργάνωση η Μαγούλα παραμένει έρμαιο της ανεξέλεγκτης διέλευσης βαρέων οχημάτων μέσα από τον οικιστικό ιστό.

Η Ελευσίνα και η Μαγούλα δεν έγιναν ούτε πιο καθαρές και πιο πράσινες, ούτε πιο λειτουργικές και πιο ασφαλείς.»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ανοιχτής Επιστολής

Ανοιχτή Επιστολή

Συνδημότισσες και συνδημότες

της Ελευσίνας και της Μαγούλας

 

Δεν επικοινωνούμε πρώτη φορά μαζί σας, ούτε μας συναντάτε ξαφνικά στο δρόμο σας! Πριν αποφασίσουμε να εκτεθούμε στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, «μετρήσαμε» όχι μόνο τι έκαναν οι άλλοι έως σήμερα, αλλά πρωτίστως, τι κάναμε εμείς για να ζητάμε την ψήφο σας.

Δεν είναι μόνο η συνεχής σαραντάχρονη ενεργή συμμετοχή μας στους αγώνες για τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής αλλά και το δημιουργικό έργο που πραγματοποιήθηκε όταν μας εκλέξατε για να ασκήσουμε Διοίκηση στην Ελευσίνα.

Αλλά και πρόσφατα, με παρεμβάσεις στον ΟΛΕ, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις κρατικές Αρχές αναδείξαμε τα μεγάλα προβλήματα του παραλιακού μετώπου του Δήμου.

Αποτρέψαμε τα σχέδια επιχωμάτωσης του Όρμου της Βλύχας και την επαναλειτουργία 2 τριτοκοσμικών διαλυτηρίων πλοίων, και έτσι, επιτέλους, ξεκίνησε η απομάκρυνση επικίνδυνων πλοίων και ναυαγίων.

Σταματήσαμε προς το παρόν την επικίνδυνη φορτοεκφόρτωση υγροποιημένου αερίου LNG στον Κρόνο. 

Εξασφαλίσαμε πολεοδομική ρύθμιση και διασώσαμε 110 στρέμματα πρασίνου δυτικά του Σαρανταπόταμου.

Καταφέραμε να εκδοθεί Υπουργική Απόφαση και διασώσαμε 13 εμβληματικά κτίρια – μνημεία μέσα στην ΠΥΡΚΑΛ. Η πρότασή μας για χωροθέτηση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στο Ελαιουργείο έγινε αποδεκτή.

Το αναπτυξιακό έργο του Προαστιακού Δυτικής Αττικής σε άμεση ανταπόκριση με το μετρό στον Σταθμό Λαρίσης είναι αποτέλεσμα της μακροχρόνιας επίμονης και συστηματικής διεκδίκησής μας.

 

Συνδημότισσες-τες,

Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Χωρίς σχέδιο και όραμα δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα του τόπου.

Αφήνει πίσω της:

Δύο κορεσμένα νεκροταφεία χωρίς καμία πολεοδομική πρόβλεψη για χωροθέτηση νέων. Ανολοκλήρωτη την αποχέτευση ακαθάρτων και εγκαταλειμμένο το ημιτελές Κολυμβητήριο. Κανένα ολοκληρωμένο στην ώρα του μεγάλο έργο στην Ελευσίνα και στην Μαγούλα.

Καμία οριοθέτηση για τα ρέματα Μικρό και Μεγάλο Κατερίνι, παρά μόνο ένα τμήμα του Σαρανταπόταμου.

Αντιμετωπίζει την Μαγούλα σαν συνοικία της Ελευσίνας, με άλυτα τα πολεοδομικά της προβλήματα. Χωρίς κυκλοφοριακή οργάνωση η Μαγούλα παραμένει έρμαιο της ανεξέλεγκτης διέλευσης βαρέων οχημάτων μέσα από τον οικιστικό ιστό.

Η Ελευσίνα και η Μαγούλα δεν έγιναν ούτε πιο καθαρές και πιο πράσινες, ούτε πιο λειτουργικές και πιο ασφαλείς.

Δεν μηδενίζουμε όσα έγιναν, απλά δεν αρκούν!

Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δέχτηκε αδιαμαρτύρητα όλες τις αρνητικές για την περιοχή κρατικές αποφάσεις:

Τη χωροθέτηση των νέων Φυλακών δίπλα στη Μαγούλα.

Το πιο σκληρό σε όλη την Αττική lockdown 32 ημερών, το 2020, που παρέλυσε την τοπική αγορά.

Τον αποχαρακτηρισμό της ΠΥΡΚΑΛ ως Ιστορικού Τόπου, γεγονός που διακυβεύει την χρήση του χώρου ως Ζώνης Ασφαλείας μεταξύ του διυλιστηρίου και των οικισμών.

Τη χωροθέτηση χονδρεμπορικής δραστηριότητας δίπλα στο Νοσοκομείο, σε έκταση 150 στρεμμάτων!

 

 

Συνδημότισσες-τες

Δεν μας αρέσουν οι αοριστολογίες. Δεν καταθέτουμε «οράματα» για προεκλογική κατανάλωση, που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Η επόμενη πενταετής Δημαρχιακή θητεία θα κρίνει το μέλλον των δύο πόλεων. Τα δικά μας οράματα δεν κρατούν μια πενταετία! Πρέπει να αναχαιτίσουμε ότι πληγώνει την περιοχή και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη των δυο πόλεων.

Θέλουμε ο Δήμος, στην επικράτειά του να γίνει ανθεκτικός στην κλιματική κρίση και βιώσιμος. Να γίνουμε ασφαλείς: Να δικτυωθεί από τον Νέο Πόντο στην Μαγούλα έως το Άνω Αεροδρόμιο της Ελευσίνας με πλήρες δίκτυο ομβρίων και ακαθάρτων υδάτων. Θέλουμε να οριοθετηθούν και να διευθετηθούν τα ρέματα Σαρανταπόταμος, Μικρό και Μεγάλο Κατερίνι. Να αποκτήσει ο Δήμος Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο στην Επικράτειά του με βάση τις ανάγκες του πληθυσμού και να ολοκληρωθούν επιτέλους οι πολεοδομικές μελέτες.
Θέλουμε θεαματική βελτίωση στην καθημερινότητά μας: στην καθαριότητα, στο πράσινο, στον φωτισμό, στην οδική ασφάλεια, στην προσβασιμότητα.
Θέλουμε ο Δήμος να ανακτήσει τον παραλιακό του χαρακτήρα από τον Σαρανταπόταμο έως τον Όρμο της Βλύχας, στην εκβολή του ρέματος Σούρες. Θέλουμε να μην χαθεί η ευκαιρία να μετεγκατασταθεί το λιμάνι μας στις επιχωματώσεις της Χαλυβουργικής με απόλυτη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Θέλουμε να ζήσουμε ξανά την παραλιακή βόλτα!
Θέλουμε ο Δήμος να επιδιώκει και να προκαλεί τον περιβαλλοντικό έλεγχο όλων των οχλουσών δραστηριοτήτων και να επιδιώκει την μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος με σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας του πληθυσμού που είναι το υπέρτατο αγαθό.
Θέλουμε οι αναπλάσεις στις δύο πόλεις να υπαγορεύονται από κανόνες και να ακολουθούνται από καθιερωμένες διαδικασίες διαβούλευσης με τους κατοίκους.
Θέλουμε ο Δήμος να εμπιστεύεται την δύναμη των συμπολιτών, να βασίζεται σε αυτή και να γίνεται όλο και πιο διεκδικητικός απέναντι στην κρατική εξουσία.

Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα αγωνιστούμε για την επίτευξή τους με μυαλό και καρδιά.

 

Αγαπητοί συνδημότες & συνδημότισσες,

Συστατικό στοιχείο της παράταξής μας είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες. Σ’ εμάς ο υποψήφιος Δήμαρχος δεν ορίστηκε, ούτε αυτοανακηρύχτηκε, αλλά εκλέχθηκε! Μέσα από μια ανοιχτή διαδικασία επιλογής στην οποία συμμετείχαν 577 συνδημότες μας.

Σας προσκαλούμε όλες και όλους μαζί να βαδίσουμε σταθερά, με δυναμισμό και αποφασιστικότητα, για να φτιάξουμε μια πόλη, την Μαγούλα και την Ελευσίνα, με ποιότητα ζωής. Γιατί μια τέτοια πόλη μας αξίζει.

Ξέρουμε να αγωνιζόμαστε, θα τα καταφέρουμε μαζί σας!

 

 

Χρήστος Χρηστάκης

Ελευσίνα, Μαγούλα – Ιούνιος 2023

 

Επικοινωνία:

kinoniadimoton2023@gmail.com
kinoniadimoton.gr

 

 

Σύντομο Βιογραφικό  

Ο Χρήστος Χρηστάκης γεννήθηκε στην Ελευσίνα το 1959, αποφοίτησε από το Λύκειο Ελευσίνας το 1977 και ολοκλήρωσε τις σπουδές του λαμβάνοντας πτυχίο Μαθηματικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Κομοτηνή και στο Πολύκαστρο και το λειτούργημα του εκπαιδευτικού στην Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, στην Δομβραίνα Βοιωτίας και από το 1997 έως σήμερα στο 2ο Λύκειο Ελευσίνας «Πυρουνάκειο».

Έχει συνεχή και διαχρονική παρουσία στα δημοτικά μας πράγματα, μέσω συλλογικών προσπαθειών και συμμετοχή στους κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς αγώνες της ευρύτερης περιοχής.

Έχει διατελέσει 10 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος (2000-2010) και Αντιδήμαρχος Ελευσίνας (Τεχνικών Υπηρεσιών) την περίοδο 2003-2005 και το 2007. Διαχειρίζεται την ιστοσελίδα www.ecoeleusis.org

 

The post Χρήστος Χρηστάκης : «Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων» appeared first on aftodioikisinews.gr.