Μαζική επανεμφάνιση αγριογούρουνων στον Δήμο Νεάπολης Συκεών – Κραυγή αγωνίας του δημάρχου

Μαζική επανεμφάνιση αγριογούρουνων στον Δήμο Νεάπολης Συκεών και συγκεκριμένα στις Δ.Ε. Πεύκων, Συκεών και Αγίου Παύλου

Επικίνδυνες και ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει το τελευταίο διάστημα η επανεμφάνιση των αγριογούρουνων στον οικισμό των Πεύκων, σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Σίμο Δανιηλίδη , ο οποίος απέστειλε επιστολή στον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη , τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων καθώς και προς την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών , “ως τελευταία κραυγή αγωνίας πριν θρηνήσουμε θύματα, μετά τα αλλεπάλληλα φαινόμενα μαζικής επανεμφάνισης αγριογούρουνων μέσα στο περιαστικό δάσος, κατά δεκάδες, στις Δ.Ε. Πεύκων, Συκεών και Αγίου Παύλου, μεταξύ της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης και της Λεωφόρου Γεωργίου Παπανικολάου, και κατόπιν της δημοσιότητας που έχει λάβει το θέμα.”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή του

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, που βιντεοσκόπησαν και φωτογράφισαν αγριογούρουνα στις αυλές των κατοικιών τους, το φαινόμενο μέσα στον Ιούλιο βρέθηκε σε έξαρση καθώς κατά αγέλες συνέχιζαν να κατεβαίνουν από το παρακείμενο δάσος του Σέιχ-Σου.

Ο αριθμός των άγριων αυτών ζώων έχει αυξηθεί πάρα πολύ, και η κατάσταση ενδέχεται πολύ σύντομα να είναι μη ελεγχόμενη λόγω της ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού.

Χαρακτηριστικές είναι οι πολυάριθμες μαρτυρίες κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Πεύκων για την παρουσία αγριογούρουνων το τελευταίο χρονικό διάστημα σε όλο το εύρος της περιοχής. Αγέλες αγριογούρουνων έχουν καταγραφεί σε κεντρικούς δρόμους των Πεύκων και συγκεκριμένα επί της Λεωφ. Παπανικολάου, τον κεντρικό άξονα της Ενότητας και τον δρόμο που οδηγεί στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως, στις οδούς Αγίας Τριάδος, Ρόδων και Δημοκρατίας, καθώς και επί της οδού Ειρήνης, όπου τον μήνα Ιούλιο διέσχισαν το σημείο μπροστά από το Δημοτικό Κατάστημα!

Αντίστοιχα, αγέλες αγριογούρουνων αναφέρονται σε όλη την έκταση της περιοχής και όχι αποκλειστικά πλησίον του δάσους, διέρχονται πλέον δηλαδή στο σύνολο του αστικού περιβάλλοντος, όπως για παράδειγμα στις οδούς Ονείρων, Πλάτωνος, Σωκράτους, Νίκης, Αγγέλων, Ευτυχίας, κλπ. Η διέλευσή τους, ειδικά μέσα από τους κεντρικούς οδικούς άξονες της περιοχής, οδηγεί συχνά στη διακοπή της κυκλοφορίας και ελλοχεύει ο κίνδυνος να προκληθούν σοβαρά τροχαία ατυχήματα

Επιστολή προς Πρωθυπουργό

 

The post Μαζική επανεμφάνιση αγριογούρουνων στον Δήμο Νεάπολης Συκεών – Κραυγή αγωνίας του δημάρχου appeared first on aftodioikisinews.gr.